Vallási felháborodás Sarkozy vakációja miatt

Sarkozy és Carla Bruni énekesnő Egyiptomban nyaral

Vallási színezetű felháborodást keltett Kairóban, hogy Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök Carla Bruni énekesnővel együtt tölti szabadságát Egyiptomban.

2007.12.29 14:05MTI

Gamal Zahran baloldali populista képviselő a parlamentben sürgősségi kérdést intézett a kormányhoz, amelyben azt tudakolta, hogy vajon Sarkozy és a kíséretében lévő hölgy egyiptomi tartózkodásuk alatt "ugyanazon a szobán osztoznak-e" - jelentette az Al-Dosztur című lap.

Az iszlám jogfelfogás szerint szigorúan tilos, hogy nem házastárs párok együtt töltsék az éjszakát. Sarkozy két hónappal ezelőtt elvált feleségétől.

Felszólalásában az egyiptomi képviselő arra panaszkodott, hogy "megsértették társadalmunk etikai és vallási értékeit". A lap szerint Gamal Zahran hangoztatta, Mubarak elnöksége idején "a kormány azt a hamis látszatot keltette, hogy készek vagyunk prostituáltakat államfők ágyában eltűrni".

Sarkozy Brunival az oldalán karácsony első napján érkezett a templomok városába, Luxorba, ahonnan két nap múlva továbbutazott a tengerparti Sarm el-Sejkbe. Vasárnap találkozik vendéglátójával, Mubarakkal, hogy hivatalos megbeszélést folytassanak.

Nem muzulmán vallású külföldiekre az igen nagy mértékben a külföldi turizmustól függő Egyiptom nem vonatkoztatja az iszlám jogot. Ezért a nem házastárs és muzulmán háttérrel nem rendelkező párok minden további nélkül együtt tölthetik az éjszakát szállodai szobában.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.