Kilenc halálos áldozat Kínában

Felrobbant a vegyi üzem: rengeteg a halott

Legalább kilenc halálos áldozata van annak a robbanásnak, amely kedd reggel történt az észak-kínai Hopej (Hebei) tartomány egy vegyi üzemének egyik műhelyében - jelentette a kínai média.

2012.02.28 08:42MTI

A robbanásban további több mint 40 ember megsérült, őket kórházba szállították. Azt nem közölték, hogy összesen hány ember dolgozott a Csaohszian (Zhaoxian) megyében lévő üzem szóban forgó műhelyben.

Helyszíni beszámolók szerint a műhely a földdel vált egyenlővé, a robbanás két kilométeres körzetben betörte az ablakokat, a föld mozgását a szomszédos három faluban is érezték.

A baleset okát egyelőre nem tudják, vizsgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.