Életfogytigot kapott az albán

Amerikai katonákat mészárolt le az iszlámista albán Németországban

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt pénteken egy frankfurti bíróság egy szélsőséges mohamedán albánt, aki tavaly a frankfurti repülőtéren megölt két amerikai katonát, két másikat pedig megsebesített.

2012.02.10 16:56MTI

Az első németországi iszlámista merénylet 22 éves elkövetőjét az ítélet szerint különösen súlyos bűn terheli, és 15 év börtön után sem számíthat automatikusan kegyelemre, mint általában az életfogytiglanra ítéltek.

Mint a tárgyalás során kiderült, a frankfurti repülőtéren levélszortírozóként dolgozó Arid Uka az interneten terjesztett szélsőséges propaganda hatására lett iszlámista, s azért támadt az amerikai katonákra, mert azok Afganisztánba tartottak.

A repülőtér előtt, buszukban ölte és sebesítette meg őket, s csak azért nem tudott több emberben kárt tenni, mert négy lövés után a fegyvere csütörtököt mondott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.