A viharban negyvenen sérültek meg

Jeges szél tombolt Dél-Oroszországban

Viharos erejű szél tombolt kedd éjjel a fagyhullámtól sújtott Dél-Oroszország Krasznodari területén; a viharban 40-en sérültek meg, s a leszakadt elektromos távvezetékek matt tízezrek maradtak átmenetileg fűtés és vízellátás nélkül.

2012.02.08 11:50MTI

A hatóságok rendkívüli intézkedésekkel próbálják biztosítani az érintettek alapvető ellátását.
   
Az orosz hírügynökségek szerdai jelentése szerint az óránként 180 kilométeres sebességű széllökések Novorosszijszk városában 47 épület tetőszerkezetét tépték le. A negyven sérült közül a rendőrség szóvivője szerint 21-et kórházba kellett szállítani.
   
"Novorosszijszkban és elővárosaiban jelenleg is több mint tízezer ember van áramellátás nélkül " - tette hozzá a szóvivő a Fekete-tenger északkeleti partvidékén fekvő fontos kikötővárosból, ahol reggel mínusz 20 Celsius-fok körüli hideget mértek.
   
Az áramkimaradás Gelendzsik és Anapa városokat, valamint a Tyemrjuki és a Szlavjani járás településeit is sújtotta, de a helyzet Novorosszijszkban volt a legsúlyosabb. Ide a terület katasztrófaelhárítási hatóságai operatív stábot küldtek a helyreállítási munkák, mindenekelőtt a leállt fűtő- és vízkiemelő berendezések újbóli beüzemelésének irányítására. A Krasznodarból átvezényelt stáb egy katonai konvojt küldött a város még reggel is áramszünettől sújtott részébe, tábori konyhákkal és lajtos kocsikkal. Emellett élelmiszercsomagokat, termoszokat és elemlámpákat osztottak az érintetteknek.
   
Közben az orosz fővárosban, Moszkvában is mínusz 22 fokos hideg volt szerdán, a szibériai Jakutszk térségében pedig mínusz 33 fokot mértek. Az orosz egészségügyi minisztérium múlt pénteki közlése szerint január 1-je óta országosan 64 ember halt meg a rendkívüli fagyok következtében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.