Huszonegyen megsebesültek az összecsapásokban

Szíria - Kilenc katonával végeztek a dezertőrök

Az Emberi Jogokat Figyelő Csoport (OSDH) közölte: kilenc szíriai katona vesztette életét vasárnapra virradóra, amikor összetűzött a rendszerellenes tüntetőkhöz átállt dezertőrökkel.

2012.02.05 10:59MTI

A londoni székhelyű jogvédő szervezet közleménye három incidensről számol be az északnyugat-szíriai Idlib tartományban fekvő Dzsebel az-Závija környékén. A halottakon kívül az összetűzéseknek 21 sebesültje is volt.
   
Az OSDH szerint vasárnap reggel heves harcok bontakoztak ki a kormánykatonák és a dezertőrök között a déli Deraa tartománybeli Hara településnél is, de áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.
   
Szombaton 48 halottja volt a szíriai fegyveres viszálynak. Az áldozatok közül 24-én civilek, 18-an pedig a hadsereg katonái.
   
Szombatra virradóra több mint 230 polgári lakos vesztette életét a Homsz városa elleni ostromban. Ez a közel tizenegy hónapja tartó, legalább hatezer áldozatot követelő kormányellenes felkelés eddigi legvéresebb epizódja volt. Ennek ellenére Oroszország és Kína szombaton immár másodszor vétózta meg az ENSZ Biztonsági Tanács Szíriát elítélő határozati javaslatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.