Fegyverszünetet kötött a rendőrség és a tüntetők

Az egyiptomi hadsereg bocsánatot kért a rengeteg halottért

Az egyiptomi hadsereg bocsánatot kért csütörtökön a kormányellenes tüntetők és a rendfenntartó erők közötti összecsapások halálos áldozataiért.

2011.11.24 11:35MTI

A katonai vezetés, vagyis a Fegyveres Erők Katonai Tanácsa saját Facebook-oldalán tette közzé a bocsánatkérést.
   
Az összecsapások szombaton Kairóban kezdődtek, majd átterjedtek több vidéki városra, és öt nap alatt legkevesebb negyven halálos áldozatuk volt, legnagyobb részben a Kairó központjában lévő Tahrír téren.
   
Azóta, hogy Hoszni Mubarak elnök februári bukása után a hadsereg átvette az ország irányítását, Egyiptomban ezek voltak a legválságosabb napok, amelyek után csupán néhány nappal - jövő hétfőtől - lesznek a parlamenti választások.
   
Egy csütörtök reggeli hír szerint a rendőrség és a tüntetők "fegyverszünetet" kötöttek, amely helyi idő szerint reggel hat órakor lépett életbe, s késő délelőtt még érvényben volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.