Három gyermek is van a rabok között

Kairó is foglyot cserél: egyetlen izraelinek 81 egyiptomi az ára

Egy hivatalosnak tekintett kairói lap szerint Egyiptom is bekapcsolódik az izraeli-palesztin fogolycserébe: egy kémkedés vádjával letartóztatott izraeliért visszakapja 81 állampolgárát.

2011.10.16 15:57MTI

A júniusban letartóztatott Ilan Grapel a helyi sajtó szerint a Moszad izraeli titkosszolgálat ügynöke, aki állítólag adatokat akart gyűjteni Egyiptom gazdasági és katonai érdekeltségeiről. Izrael tagadja a vádat.
   
Az al-Ahram című kormánylap szerint "minden jel arra mutat, hogy nem Gilád Salit ügye lesz az egyetlen, amelyet megoldanak az arabok és izraeliek között a következő napokban... Valamivel később egy másik csere is lesz, méghozzá Egyiptom és Izrael között, s ennek során Ilan Grapel kémet szabadon engedik, cserébe az izraeli börtönökbe fogva tartott összes egyiptomiért" - írta a lap, amely szerint 81 személyről, köztük három "gyerekről" van szó.
   
Az al-Ahram úgy tudja, hogy az erről szóló tárgyalások már majdnem lezárultak. A kiszabaduló egyiptomiak szinte mindegyikének az ügye nem politikai jellegű, hanem egyebek között tiltott határátlépéssel, kábítószer-csempészettel vagy illegális fegyverviseléssel vádolják őket.
   
Grapel ügyének megoldása előtt a lap szerint az nyitotta meg az utat, hogy Salit esetében sikeres volt az egyiptomi közvetítés, és hogy Izrael hivatalosan bocsánatot kért egyiptomi katonák lelövéséért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.