Hegyoldalba csapódott

16 külföldivel zuhant le a Buddha Nepálban

Lezuhant vasárnap Nepálban egy kisrepülőgép 16 külföldi turistával és 3 fős legénységgel a fedélzetén - jelentette a helyi rendőrség.

2011.09.25 10:10MTI

A Buddha Air Flight magán-légitársaság szerencsétlenül járt gépének utasai kiránduláson vettek részt: a világ legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet tekintették meg a gép ablakaiból. A kisrepülőgép a fővárosba, Katmanduba való visszatéréskor tűnt el a radarok képernyőjéről.

Később kiderült, hogy hegyoldalba csapódott Katmandutól mintegy 10 kilométerre, Godavari településnél.

A baleset idején sűrű köd volt a környéken, de szemtanúk arról számoltak be, hogy a gép lezuhanás előtt lángolt. A mentőszolgálat emberei csupán egy túlélőt találtak a baleset színhelyén.

A gép 16 utasa közül tízen indiai állampolgárok voltak, illetve volt köztük egy nepáli is, a többiek pedig más, meg nem nevezett országokból valók.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.