87 éves volt a mágnás

Meghalt Izrael egyik leggazdagabb embere

Elhunyt 87 éves korában Yuli Ofer, Izrael egyik leggazdagabb embere; halála csupán néhány hónappal fivére és üzleti partnere, Sammy Ofer elhunyta után következett be.

2011.09.12 12:39MTI

Az Ofer család hétfőn jelentette be közleményben, hogy Yuli Ofer a múlt csütörtökön hunyt el otthonában.

A romániai származású testvérek virágzó vállalatbirodalmat építettek ki Izraelben: az Ofer Brothers Group foglalkozott hajózással, ingatlanügyletekkel, de voltak érdekeltségei a vegyiparban és a banki szférában is. A Forbes 10,3 milliárd dollárra becsülte az Ofer testvérek vagyonát.

Az Egyesült Államok májusban, néhány héttel Sammy halála előtt szankciókkal sújtotta a vállalatot amiatt, hogy az Iránt sújtó nemzetközi kereskedelmi embargót megkerülve olajszállító tartályhajót adott el Iránnak.

Az Ofer fivérek cáfolták, hogy szabálytalan ügyletről lett volna szó. Oferék neve több magyarországi ingatlanberuházással - így az óbudai Álomszigettel és a pesti belvárosi Zeppelin fejlesztési projekttel - kapcsolatban is felmerült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.