Hazatért a Damaszkuszból a diplomata

Kuvait kihúzta nagykövetét a szíriai vértengerből

Kuvait hazahívta damaszkuszi nagykövetét, hogy ezzel is kifejezze elégedetlenségét a Szíriában folyó véres leszámolás miatt.

2011.08.08 15:48MTI

"Szíriai nagykövetünket hazahívtuk konzultációra... Senki nem fogadhatja el a szíriai vérontást... A megölt ártatlan emberek száma túllépte a kétezret... A katonai eszközökkel fel kell hagyni" - jelentette ki Mohamed asz-Szabah külügyminiszter a parlamentben.
   
A kuvaiti diplomáciai lépés egy nappal követi a térség vezető hatalmának, Szaúd-Arábiának a hasonló döntését. Ez a legmagasabb szintű diplomáciai kapcsolatok leértékelését jelenti.
   
Asz-Szabah azt is bejelentette, hogy a Perzsa-öböl menti monarchiák külügyminiszteri szintű értekezletre készülnek a szíriai helyzet megvitatása céljából.

Az Öböl menti Arab Államok Együttműködési Tanácsának (GCC) Szaúd-Arábia, Kuvait, Bahrein, Omán, Katar és az Egyesült Arab Emírségek a tagja.

Főtitkára szombaton elítélte a szíriai elnyomást, de Damaszkusz visszautasította a bírálatot.
   
Asz-Szabah azt kizárta, hogy katonai eszközökkel avatkozzanak be Szíriában. "Kuvait ellenez minden ilyen megoldást" - mondta.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.