Kegyetlen szárazság

Mintegy 30 ezer szomáliai kisgyerek halt meg éhezéstől

Amerikai becslés szerint több mint 29 ezer 5 évesnél fiatalabb gyerek halt meg a Szomáliában.

2011.08.04 23:55MTI

A tragédia a pusztító éhínség miatt következett be - közölte Nancy Lindborg, az amerikai kormányzat segélyezésért felelős munkatársa egy kongresszusi meghallgatáson.

Eddig ez a legpontosabb adat azokról, akiknek halálát a Szomáliát sújtó, 60 év óta legkegyetlenebb szárazság miatti éhínség okozta. Korábban az ENSZ azt közölte, hogy több tízezer ember halt meg és 640 ezer a súlyosan alultáplált szomáliai gyerekek száma.

A világszervezet szerdán Szomália három újabb körzetét nyilvánított éhínség sújtotta zónává. Az ország 7,5 millió lakosából az ENSZ szerint 3,2 milliónak van szüksége életmentő segítségre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.