Tombol a szezon második nagy trópusi fergetege

Hatalmas vihar nyaral a Bahamák közelében

Kialakult az atlanti hurrikánszezon második nagy trópusi viharja.

2011.07.18 11:42MTI

A Bret vasárnap éjjel a Bahama-szigetekhez tartozó Nagy-Abaco szigettől 160 kilométerre északnyugatra keletkezett - jelentette az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ.
   
A heves esők már a Bahamák északnyugati részét áztatják. A vihar enyhén erősödhet a következő 24 órában, és a széllökések ereje elérheti a 65kilométer/órás sebességet.

A hatóságok riasztást adtak ki, arra figyelmeztetve Nagy-Bahama- és Abaco-sziget lakosságát, hogy a következő két nap során trópusi viharra kell számítaniuk.
   
A meteorológusok azonban kétlik, hogy a Bret hurrikánná alakulna.
   
A legutolsó jelentés szerint a vihar dél-délkeleti irányban haladt éjjel, majd hétfőn észak-északkelet felé fordulva távolodni kezdett a Bahamáktól.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.