Kisiklott a szerelvény

Durva: legalább 35 halott egy indiai vonatbalesetben

Legalább 35 ember meghalt vasárnap az észak-indiai Uttár Prades államban, amikor kisiklott egy vonat, és tizenöt kocsija felborult.

2011.07.10 15:19MTI

A sebesültek számát több mint százra teszik.
   
Egy vasúti tisztségviselő szerint a gyorsvonat Újdelhibe tartott, amikor a szerencsétlenség történt. A helyszíni televíziós felvételeken egy a mozdonyra ráfutott, a levegőbe ágaskodó vagon volt látható.
   
Ugyanazon a környéken, Lakhnau város közelében csütörtökön egy esküvő vendégeit szállító gépkocsi ütközött össze vonattal, és 38 ember meghalt.
   
Indiában a vasútnak meghatározó szerepe van a távolsági közlekedésben, évente 18,5 millió ember utazik vonaton. A balesetek száma évente mintegy 300.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.