Ötven utas tüntet

Pánik Párizsban: blokád alá vonták a repteret a "nemkívánatosak"

Mintegy ötven utas elfoglalta péntek reggel a Lufthansa német légitársaság beszállókapuit a párizsi Roissy repülőtéren, miután nem engedték őket felszállni gépükre, mert szerepeltek azon a listán, amelyet Izrael állított össze a zsidó államban nemkívánatos személyekről.

2011.07.08 08:05MTI

"A Roissy blokád alatt, a Lufthansa kollaboráns" - skandálták az aktivisták a repülőtér 1-es terminálján.

"A Roissy izraeli megszállás alatt van" - jelentette ki egyikük.

Az aktivisták Tel-Avivba utaztak volna Frankfurt érintésével. Előző nap az izraeli hatóságok kérésére nem engedtek fel kilenc palesztinbarát aktivistát a Malév egyik járatára ugyanezen a párizsi repülőtéren. A visszatartottak szintén Tel-Avivba utaztak volna, ahol több száz aktivista akar részt venni egy palesztin szolidaritási akcióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.