Utat nyitnának a segélyflottillának

Hajót vásároltak az arab aktivisták a gázai akcióhoz

Egy szakszervezeti vezető közölte: arab aktivisták 560 ezer euró értékben vásároltak egy hajót, hogy csatlakozzon a Gázai övezet izraeli blokádját megtörni akaró, humanitárius segélyt szállító flottillához.

2011.06.29 15:12MTI

"Arab adományozók 560 ezer euróért vásárolták a 200 utas befogadására alkalmas hajót Görögországban, hogy csatlakozzon a gázai flottillához" - mondta az AFP francia hírügynökségnek Váel Szakka, a jordániai mérnökszakszervezet volt elnöke.
   
A hajót a külön e célra létrehozott Nour cég jegyeztette be. A flottillához Szakka elmondása szerint 35 jordániai aktivista csatlakozik. A gyógyászati segédeszközöket és építőanyagot szállító hajónak csütörtökön kellene kifutnia a többi hajóval együtt, de lehetséges, hogy az indulás a görög kikötőkben zajló sztrájk miatt késni fog - tette hozzá.
   
A 1,5 millió palesztin lakta, 362 négyzetkilométernyi Gázai övezet ellen Izrael 2007-ben rendelt el megerősített blokádot, miután a Hamász iszlamista szervezet magához ragadta ott a hatalmat.
   
Izrael már többször hangoztatta, hogy eltökélt szándéka megállítani a 22 országból érkező mintegy 300 aktivistát és 35 újságírót szállító, tíz hajóból álló flottillát. Tavaly május 31-én izraeli kommandósok megtámadták a palesztin földsávot elérni próbáló előző nemzetközi flottilla török vezérhajóját, s az incidensben kilenc török állampolgár életét vesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.