Medvegyev nem tud a randiról

Észak-Koreával csúcstalálkozik Oroszország?

Egy japán lap szerint Oroszországba utazik a héten Kim Dzsong Il észak-koreai vezető, hogy tárgyaljon Dmitrij Medvegyev államfővel, az orosz külügyminiszter viszont "nem tud" a találkozóról.

2011.06.28 13:40MTI

A Mainicsi Simbun című napilap magukat meg nevezni nem kívánó moszkvai forrásokat idézve arról számolt be, hogy Phenjan és Moszkva befejezte a péntekre Vlagyivosztokba szervezett csúcs előkészületeit.
   
A Kyodo japán hírügynökség ugyanakkor orosz kormányzati tisztviselőkre hivatkozva azt jelentette, hogy a találkozót csütörtökön tartják.

Az értesülés szerint Medvegyev szerdán késő este érkezik a Távol-Keletre, ahol ellenőrzi majd, miképpen haladnak az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés szervezete, az APEC őszi csúcstalálkozójának előkészületei. Az észak-koreai vezető különleges vonatán érkezik az orosz városba.
   
Amennyiben létrejön a megbeszélés, akkor 2002 óta először utazik Oroszországba Kim Dzsong Il, aki kilenc éve Vlagyimir Putyin akkori elnökkel tárgyalt.
   
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nem tudott beszámolni a közelgő megbeszélésről. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség szerint azt felelte újságírók kérdésére, hogy "nem tájékoztatták" az orosz elnök és az észak-koreai vezető találkozójáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.