Tanúként fogják kihallgatni?

Okirat-hamisítás miatt feljelentették a debreceni református tanítóképző rektorát

Okirat-hamisítás miatt feljelentették Völgyesi Zoltánt, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola rektorát; az érintett megerősítette az értesülést.

2011.05.06 18:56MTI

Jónáné Pocsai Edit, hajdú-bihari főügyészhelyettes, ügyészségi szóvivő a rektor nevének említése nélkül annyit közölt, hogy névtelen feljelentésre indítottak nyomozást a napokban csalás és okirat-hamisítás gyanúja miatt, az eljárásnak jelenleg nincs gyanúsítottja.
   
A Népszabadság információi szerint az állítólagos bűncselekménynek: egy hamis számlázási ügy az alapja a feljelentés arra utal, hogy a főiskola kommunikációs és médiatudományi intézetének volt vezetőjeként Völgyesi Zoltán megemelt óradíjas szerződést kötött egy külsős oktató betéti társaságával.
   
A megbízásban szereplő órákat azonban - a feljelentés szerint - nem a külsős oktató tartotta meg a főiskolán, hanem Völgyesi Zoltán, így a megemelt óradíj összege hozzá jutott vissza. A lap szerint az elmúlt években így kifizetett összeg megközelíti a másfél millió forintot. A rektort tanúként fogják kihallgatni - írta a Népszabadság.
   
Völgyesi Zoltán közleményében azt írta: "a főiskolán csalás, okirat-hamisítás nem történt". Hozzátette, hogy "az intézet a hatályos jogszabályoknak megfelelően működik".
   
"Az intézmény vezetője jó hírnevének és becsületének megsértése miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket" - zárul a rektor közleménye.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.