Elutasították menekültstátus-kérvényüket

Bevándorlók felgyújtottak egy menedékes központot Ausztráliában

Feldühödött bevándorlók felgyújtottak egy menedékes központot csütörtökön az ausztráliai Sydneyben azt követően, hogy a hatóságok elutasították kérvényüket a menekültstátusra.

2011.04.21 09:39MTI

Az eset a Villawood menedékes központban történt, ahol olyan bevándorlókat szállásolnak el, akiknek elutasították kérelmét vagy folyamatban van kiutasításuk. A tábor egy tucatnyi lakója szerda este felmászott az épületegyüttes tetejére, és tüzeket gyújtott.
   
Sandi Logan, a hivatal szóvivője az ausztrál televíziónak elmondta, hogy szerencsére senki sem sérült meg. Viszont az őrizetesek tetőcserepeket kezdtek el hajigálni a tűzoltókra, hogy munkájukat akadályozzák.
   
A lángokat csütörtök hajnalra sikerült elfojtani.
   
Az elmúlt években Ausztráliában megnövekedett az Afganisztánból és Srí Lankáról, Indonéziát érintve, bárkákon az országba érkező bevándorlók száma.
   
Az ausztrál kormány azt állítja, hogy nemzetbiztonsági szempontból szükség van az internáló központokra, de a jelenlegi bevándorlási politikát bírálók szerint a határozatlan idejű fogva tartás kegyetlen és elmebetegséghez vezet. Kiemelték egyben, hogy az emberek éveket tölthetnek így bezárva mielőtt státusokról döntenének a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.