Felfüggesztett börtönt kapott

Elítélték az unokája haláláért felelős nagymamát

Felfüggesztett börtönre ítélték az unokája haláláért felelős gondatlan nagymamát kedden Kaposváron.

2010.11.09 13:48MTI

Halálra gázolt egy autó egy másfél éves kisfiút, akire a nagymamának kellett volna vigyáznia, ám ezt elmulasztotta, ezért a 40 éves ötvöskónyi asszonyt gondatlanságból elkövetett emberölés vétségéért egy év két hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Somogy Megyei Bíróságon. Az ítélet nem jogerős.

Vadócz Attila, a bíróság szóvivője, egyúttal az ügyet tárgyaló bíró a múlt év októberében történt tragédia körülményeiről az MTI-nek elmondta: a nagymama nem vette észre, hogy a kisfiú az utcán, a járó motorral várakozó autó elé állt, s mivel a motorház takarásában volt, a vezető nem látta, hogy ott áll. Elindult és elgázolta a gyermeket. A kisfiú a helyszínen életét vesztette.

A nagyatádi gyámhivatal döntése alapján a nagymama nevelte az unokáját, aki a baleset előtt a nagyszülők háza előtt játszott egy társával, miközben a nagymama a közelben - egy férfi és egy nő társaságában - halat pucolt, és csak időnként nézett rá, mivel lekötötte a munka.

Ekkor érkezett a ház elé az önkormányzat autója - egy hivatalos iratot kellett aláírnia az ott tartózkodó férfinak -, s míg a felnőttek beszélgettek, a kisfiú az autó elé állt.

Őt sem a járműbe visszaülő gépkocsivezető, sem az a férfi nem vette észre, aki a kocsihoz jött, hogy aláírja a hivatalos iratot.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.