A réz az réz...

Szétdarabolták a transzformátort a tolvajok

Több mint másfél millió forintos kárt okoztak az áramszolgáltatónak azok a tolvajok, akik rézalkatrészeiért daraboltak fel egy transzformátort Jászjákóhalma határában - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

2010.11.05 15:11MTI

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása alapján a jászsági település külterületén történt rongálás és lopás nem az első eset, mely jelentős veszteségeket okozott az észak-magyarországi áramszolgáltatónak.

Az ismeretlen elkövetők ezúttal semmit nem bíztak a véletlenre: teljesen feldarabolták az általuk kiszemelt berendezést, hogy a benne lévő rézből készült alkatrészekhez hozzáférjenek - fogalmazott a főhadnagy, aki jelezte: a tettesek ezzel másfél millió forintot meghaladó értékű kárt okoztak a társaságnak.

A sajtószóvivő közölte: a rendőrségnek nincs tudomása arról, hogy a rongálás fennakadást okozott volna a környék áramszolgáltatásában. Ezt az információt az MTI érdeklődésére válaszolva az ÉMÁSZ egyik munkatársa is megerősítette. Dezső Sára elmondta: eddig nem érkezett ezzel kapcsolatos lakossági bejelentés hozzájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.