Ki ölte meg a 21 éves lányt?

Tanulni jött Budapestre a meggyilkolt norvég diáklány

Tanulni jött Budapestre az a norvég diáklány, akinek holttestére vasárnap bukkantak egy VII. kerületi diákszálláson - közölte a BRFK a rendőrség honlapján kedden.

2010.08.31 16:35MTI

A rendőrség szerint a lány bűncselekmény áldozata lett.

A BRFK tájékoztatása szerint a 21 éves lány főiskolai tanulmányai miatt érkezett az országba. A nyomozók nagy erőkkel megkezdték az elkövető felkutatását - közölték.

A lány holttestére egy Hársfa utcai diákszálláson találtak rá vasárnap délután. Azt, hogy bűncselekmény áldozata lett, már ekkor megállapították. A TV2 Tények nevű műsorában elhangzottak szerint az épület a Semmelweis Egyetem kollégiuma, amit nyáron bérbe adnak egy cégnek, amely külföldi diákoknak ad ki ott szobákat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya nyomozást rendelt el emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A norvég NRK tv-csatorna munkatársai forgatnak a VII. kerületi Korányi Frigyes Szakkollégium előtt. (fotó: MTI)


Biztonsági rendszer működik a kollégiumban

Speciális biztonsági rendszer működik abban a budapesti kollégiumban, ahol meggyilkoltak egy norvég lányt - értesült kedden az MTI egy magát megnevezni nem kívánó forrástól.

A 21 éves lány holttestére vasárnap este bukkantak rá a VII. kerületi, Hársfa utcai épületben. A kollégium biztonsági rendszerét ismerő informátor azt mondta, hogy az épületben speciális beléptető rendszer működik.

A kollégium lakói belépőkártyát kapnak, aki pedig nem jogosult a belépésre, annak a recepción kell regisztráltatnia magát.

Ezenkívül a portán egy biztonsági kamera rögzíti az összes érkező és távozó vendéget. A neve elhallgatását kérő forrás úgy tudja, hogy a lány nem rendelkezett belépő kártyával, vagyis nem a kollégium lakója volt. Norvég lapértesülések szerint a fiatal Oslóból érkezett Budapestre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.