A támadó arcon lőtte magát

Három lövés dördült az Erste Bank székházában

Súlyosan megsérült az a 29 éves budapesti férfi, aki megpróbálta kirabolni a XIII. kerületi Népfürdő utcában az Erste Bankot péntek kora délután.

2010.03.19 17:52MTI

A férfi dulakodott a biztonsági őrrel, és amikor kilátástalannak ítélte a helyzetét, maga ellen fordította a fegyverét. Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba - mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A baseballsapkát viselő férfi 13 óra 20 perckor lépett a bankfiókba. Furcsa viselkedése feltűnt a bank biztonsági őrének, aki megpróbálta rácsukni az ügyféltér ajtaját, hogy megakadályozza bejutását.

A férfi ekkor vette elő 9 milliméteres lőfegyverét és az arcára húzott egy maszkot. Dulakodni kezdtek, és a fegyver többször elsült. Amikor a rabló látta, hogy kilátástalan a helyzete, maga ellen fordította a fegyverét. Meglőtte magát és súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A dulakodás közben a biztonsági őr nem sérült meg. Az ügyféltérben a rablás idején tartózkodó négy ügyfél sem sérült meg, egy banki alkalmazottat orvosi ellátásban részesültek, az ő lábán felületi sérülés keletkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.