Furcsán viselkedett a villamoson...

Ez a hála: eltörte a mentős kezét a zavart férfi Budapesten

A kiérkező mentősökre támadt egy férfi a Nyugati pályaudvarnál szombaton, s az egyik ápoló súlyos sérülést szenvedett - tájékoztatta az MTI-t az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

2010.03.14 08:35MTI

Valics Dezső arról számolt be, hogy a rohamkocsit egy zavartan viselkedő férfihoz hívták ki a 4-es villamosra.

A hajléktalan kinézetű, 40 év körüli beteget befektették a mentőautóba, amikor hirtelen agresszívvé vált, s dulakodni kezdett a mentősökkel. E dulakodás közben sérült meg az egyik ápoló.

A támadás miatt rendőri intézkedés is történt, egy másik mentőt is kihívtak, s a dulakodó férfit és a megsérült ápolót is a budapesti országos baleseti intézetbe szállították.

A mentősről itt állapították meg, hogy súlyosan megsérült, eltört a kézközépcsontja. A mentőszolgálat sajtóügyeletes emlékeztetett arra, hogy évente 10-15, súlyos következményekkel járó támadás éri a mentősöket, amikor rendőri intézkedésre is szükség van.

De ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a mentősökkel jelentős számban fordulnak elő kisebb, különösebb következményekkel nem járó incidensek, amikor például szitokkal fogadják őket, vagy megrángatják kabátjukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.