Ittasvezetett Kiss Ernő - vagy az "alteregója"?

Egy óra alatt kétszer csípték fülön a tajtrészeg volt rendőr dandártábornokot

Alig egy óra elteltével kétszer is ittas vezetésen kapták a rendőrök kedd hajnalban Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot Budapesten, a III. kerületben - erősítette meg az MTI-nek egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás az atv.hu értesülését.

2010.02.09 15:54MTI

Az MTI úgy tudja: az ittas vezetésen kapott Kiss Ernőt előállították vérvételre, majd miután igazolódott a rendőrök gyanúja, elvették a jogosítványát. A volt főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták. Ekkor már a slusszkulcsát is elvették tőle a rendőrök - ismertette a kedd hajnalban történteket a rendőrségi forrás.

Az MTI megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán csak annyit közöltek: adatvédelmi okokra hivatkozva sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják az atv.hu értesülését.

A volt kerületi kapitány, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként azzal került a figyelem középpontjába, hogy 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét; ezt azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett". Ezt követően - hivatalosan egészségi okokból - az év december 31-én menesztették.

Több mint két évvel ezelőtt ismét a bulvárlapok címoldalára került Kiss Ernő, miután a gyanú szerint ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, és több autót összetört a fővárosban. Ezzel kapcsolatosan, akkor tanúként, vallomásában azt mondta: nem ő ült a volán mögött, hanem a "hasonmása".

Kiss Ernő megbízását, aki akkor a XIII. kerületi rendőrkapitány volt, 2007 novemberében indoklás nélkül visszavonták. 2008 márciusában gyanúsította meg az ügyészség ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt.

Az ügyben tavaly februárban emeltek vádat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.