Korábban már közbeléptek a rendőrök

Nem az első: A jelenlegi vádlottak most csak újráztak Olaszliszkán?

A Szögi Lajos meggyilkolásához hasonló bűncselekményt akadályoztak meg a rendőrök Olaszliszkán 1994-ben, s az akkori elkövetői kör szinte azonos volt a jelenlegi emberölési ügy vádlottaival - derült ki egy okirat ismertetésekor az olaszliszkai gyilkosság csütörtöki tárgyalásán, a Debreceni Ítélőtáblán.

2009.10.29 13:15MTI

Balla Lajos tanácsvezető bíró, a Borsod Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságnak egy közlekedési bűncselekmény ügyében hozott ítéletét ismertetve felidézte: egy gépkocsi 1994-ben halálra gázolta a jelenlegi eljárásban harmad- és negyedrendű vádlottak, Sz. András és Sz. Gergő Roland húgát. Akkor a család - mint ahogy az Szögi Lajos esetében is történt - összetörte a gázoló autóját, az elkövetőt pedig a rendőrök mentették meg a lincseléstől.

Az olaszliszkai gyilkosság vádlottainak köre egy tanúvallomással összefüggésben további gyanúsítottakkal bővülhet. A hatodrendű vádlott, F. György korábban írásban rögzített vallomását ügyvédje csatolta a tárgyalási dokumentumokhoz. Ebben F. György további három személyt nevez meg a Szögi Lajos elleni bűncselekmény elkövetésével, akik jelenleg nincsenek a vádlottak között. Az ügyben beterjesztett bizonyítási indítványokról csütörtök délután határoz a büntetőtanács.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.