Veszélyes anyagot szállító kamiont ért baleset

Teljes az útzár és óriási a tórlódás az M1-sen

Baleset ért egy kiemelten veszélyes anyagot szállító kamiont az M1-es autópályán Bicske térségében a Budapest felőli oldalon; két tartály megsérült, a veszélyes anyag szivárog, a sztrádát Tatabányától Zsámbékig lezárták - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a rendőrség péntek délután.

2009.07.31 18:23MTI - Fotó: MTI

A baleset az autópálya 34-es kilométerszelvényében történt, a helyszínen bicskei tűzoltók és budapesti vegyi mentesítők dolgoznak. Jelentős, mintegy 6 kilométeres kocsisor torlódott fel az autópályán Budapest felé - közölte a térségi rendőr-főkapitányság szóvivője. Németh-Kész Mónika elmondta: információik szerint a mentesítő kamion mintegy másfél óra múlva érkezik meg a helyszínre.

A rendőrök az érintett szakaszról eddig több autóst visszakísértek a leállósávon a M1-es melletti 1-es főútra, ám például a megfordulni nem tudó, nehéz teherautóknak a mentés teljes ideje alatt a helyszínen kell várakozniuk. A szóvivő közlése szerint az autópályán sövénynyírást végeztek, s a munkavégzést észlelve lassított egy kamion, amelybe hátulról beleszaladt egy román rendszámú, nitrolakkot szállító kamion.

A helyszínen dolgozó tűzoltók úgy ítélték meg, hogy a kiemelten veszélyes, robbanásveszélyes nitrolakk miatt a műszaki mentés idejére teljes útzárat kell elrendelni. Az M1-es autópályát Budapest felé a 39-es kilométertől, Bicskétől egészen a 27-es kilométerig, Zsámbékig mindkét irányban lezárták. Az elsődleges helyszíni információk szerint a baleset során két darab, egyenként 200 literes tartály sérült meg, a tartályok szivárognak - közölte Udvardi János, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.