Újabb fenyegetés kormánypárti politikusainknak

Molotov-koktélt dobtak három MSZP-s politikus házára

Ismeretlenek négy szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt péntekre virradóra; az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást - közölte Keresztes Imre, a főügyészség vezetője az MTI érdeklődésére. Az MSZP sajtóosztálya megerősítette a hírt, és közölte: volt, akinek az otthonában milliós kár keletkezett.

2008.02.08 11:57MTI

Keresztes Imre elmondta: megérkezett az elsődleges rendőri intézkedésekről készült anyag a nyomozó főügyészségre, és annak áttanulmányozása után terrorcselekmény bűntette miatt rendeltek el nyomozást. Három településen - Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus házánál történt a bűncselekmény; személyi sérülés sehol sem történt, de anyagi kár keletkezett.

Keresztes Imre a távirati iroda kérdésére nem kívánta megnevezni, kik az érintett képviselők. Hozzátette: a Központi Nyomozó Főügyészség más nyomozóhatóságok tagjainak a bevonásával folytatja a nyomozást. Igazak azok a hírek, melyek szerint Molotov-koktélt dobtak szocialista országgyűlési képviselők házára, volt, akinek az otthonában milliós kár keletkezett - közölte pénteken az MTI érdeklődésére az MSZP-frakció kommunikációs és sajtóosztálya.

Mint mondták, a Molotov-koktélos támadás mellett egyes képviselők fehér port tartalmazó borítékot kaptak, így például Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Ugyancsak érkezett fehér port tartalmazó boríték a Képviselői Irodaházba a frakció címére és az MSZP Vérmező úti központi irodaházába. Az MTI kérdésére a frakció sajtóosztályán elmondták, az utóbbi két napban megszaporodtak a képviselőknek címzett telefonos fenyegetések, amelyek az egészségbiztosítási törvény hétfői zárószavazásával vannak összefüggésben.

Arra a kérdésre, hogy pontosan kiknek a házára, lakására dobtak Molotov-koktélt, illetve hányan kaptak fehér port tartalmazó borítékot vagy fenyegető telefonhívást az MSZP parlamenti képviselői közül, nem tudtak pontos tájékoztatást adni, azaz nem mondtak neveket és számot sem. Vidéki és budapesti képviselők egyaránt részesei voltak a fenyegetéseknek - tették hozzá. A Dunaújváros Online szerint Dér Zsuzsanna és Kálmán András házát érte támadás.

A Molotov-koktélok Dér Zsuzsannánál anyagi kárt okoztak, míg Kálmán Andrásnál nem gyulladtak fel. A Szolnok Jászkun online közlése szerint nagy valószínűséggel a kunhegyesi Herbály Imre kertjébe is dobtak a Molotov-koktélt. A karcagi, a kunhegyesi és a megyei rendőrfőkapitányságon az internetes portálnak sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarták a hírt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.