Kényszerleszállás egy Budapestre tartó gépnél

Kényszerleszállást hajtott végre Prágában a Lufthansa Düsseldorfból Budapestre tartó gépe

Kényszerleszállást hajtott végre vasárnap délután a Lufthansa légitársaság Düsseldorfból Budapestre tartó utasszállító repülőgépe.

2009.05.17 16:22MTI

A gép röviddel két óra után szállt le minden gond nélkül a prágai Ruzyne repülőtéren. A kényszerleszállás okát a csomagtérben jelzett füstben jelölte meg Eva Krejcí, a repülőtér szóvivője.

A szóvivő az MTI tudósítójának elmondta: a CRJ200-as típusú utasszállító gép Düsseldorfból Budapestre tartott, s Prágában nem kellett volna leszállnia. A pilóta azonban füstjelzést kapott a csomagtérből, ezért a Ruzyne repülőtértől azonnali leszállási engedélyt kért. A gépet tűzoltók és mentők is várták, de az utasszállító gond nélkül leszállást.

A Bombardier cég által gyártott CRJ-200-as két hajtóművel rendelkezik, félszáz utas szállítására alkalmas gép. Bár a repülőtéren vészhelyzetet hirdettek, a légikikötő forgalmát nem korlátozták. A repülőgépen 35 személy utazott, akik a Ruzyne külön ilyen esetekre kijelölt várótermeiben tartózkodnak. A szóvivő szerint a gépet most átvizsgálják, az utasokról pedig a Lufthansa gondoskodik. Az utasok rendben vannak, senkinek semmi baja nem történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.