Közel 600 riasztást kaptak a tűzoltók

Telefonbetyárok ugratták negyvenszer a tűzoltókat

A hétvégén 588 esetben vonultak ki a tűzoltók, háromszáznál is több szabadtéri tüzet, emellett lakástűzeket kellett megfékezniük, de vízbefúlt fürdőzőket és partra kellett húzniuk és több tucat roasztás biznyult hamisnak az elmúlt három napban.

2009.05.04 10:42Hirado.hu/FH

Összesen 349 szabadtéri tűz volt, bár a korábban elrendelt tűzgyújtási tilalom továbbra is érvényben van. A lakástüzek közül egy halállal végződött: vasárnap Ózdon egy lakóház nyolcadik emeleti lakása kigyulladt, az egyik lakót már nem tudták megmenteni. Az elmúlt három napban 177 műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat, a többi között közúti balesetekhez. 

Ezekben nyolcan vesztették életüket, 55-en pedig különböző sérüléseket szenvedtek. Az áldozatok között négy motoros volt. A magyarországi tavakból és folyókból három vízbefulladt ember holtestét emelték ki a tűzoltók. 

A katasztrófavédelem hétfői közleménye szerint 62-szer kellett meg nem történt eseményekhez vonulni, ezek közül 40 alkalommal szándékosan tévesztették meg a bejelentők a tűzoltókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.