Bíróság

Több házba is betörtek, kettőt felgyújtottak a debreceni elkövetők

A sértettnek közel 27 millió forint kárt okoztak.

2024.05.25 10:55MTI

Rongálás és lopás bűntette miatt ítélte el a bíróság azt a három férfit, aki több házba betört, kettőt közülük felgyújtott. A járásbíróság ítélete nem jogerős - közölte a Debreceni Törvényszék.

Dobó Dénes közleménye szerint az elsőrendű vádlottat 3 év 6 hónap, a másodrendűt 4 év 4 hónap, míg a harmadrendűt 4 év 8 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

Az ítélet szerint a három vádlott 2022 áprilisában betört egy házba Debrecen-Dombostanyán, és onnan többek között elektromos szerszámokat tulajdonított el.

A vádlottak 2022. augusztus 14-én betörtek egy új építésű debreceni házba, ahonnan főleg elektronikai eszközöket loptak el, majd felgyújtották az ingatlant, hogy nyomaikat eltüntessék. A sértettnek közel 27 millió forint kárt okoztak.

2022. augusztus 31-én hasonlóan jártak el egy másik debreceni házban, ott közel 15 millió forint kárt okoztak. Két nap múlva ismét betörtek egy ingatlanba, az onnan ellopott fémtárgyakat egy MÉH-telepen adták el.

A fellebbezések miatt az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik - jelezte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.