Baleset

Turistabusszal ütközött a villamos - videón a Kálvin téri baleset

Két ember megsérült.

2024.04.03 15:22ma.hu

Baleset történt vasárnap délután a budapesti Kálvin téren, ahol a 49-es villamos egy turistabusszal ütközött; a sérült gépjárművek miatt minden irányban korlátozni kellett a forgalmat.

A BRFK hivatalos Facebook-oldalán tették közzé a videót, amely lencsevégre kapta a vasárnapi balesetet. Mint írják, a felvételen látható jelenet tipikus esete annak, hogy valaki nem figyel oda arra, amit csinál. Hozzátették, ha a buszvezető figyelt volna "jó eséllyel nem kapja telibe a valóság - vagy a villamos".

A turistabusz vezetője nem ment át a piroson. Zöld jelzésen haladt át, majd kanyarodott. Csak hát épp egy sávval odébb volt az a zöld jelzés, és az egyenesen haladóknak szólt. A kanyarodóknak tilos, a villamosnak szabad; egyszerű szituáció, ha az útra és a lámpákra figyel az ember fia/lánya - írja a BRFK.

A bejegyzés szerint a turistabusz vezetője a Múzeum körútról az Üllői útra akart kanyarodni, és ezt meg is tette az egyenesen haladó sávból; be a villamos elé. A balesetet a villamos vezetője nyilvánvalóan nem tudta elkerülni - annak ellenére sem, hogy fékezett -, a turistabusz söfőrjének pedig valószínűleg akkor tért vissza a figyelme, amikor odébb tette a buszt a kötöttpályás többtonnás.

A mostani figyelmetlenségnek nem lett súlyos következménye, de egy utas és a villamos vezetője így is könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök a helyszínen szabálysértési eljárás indítottak a cseh állampolgárságú férfi ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.