Bűnügy

Késsel támadt alvó férjére egy nő Budapesten

Nenm tudta elfogadni, hogy a férfi válni akar.

2024.03.04 09:15MTI

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy budapesti nő ellen, aki nem tudta elfogadni férje válási szándékát, és késsel támadt az alvó férfira.

A vádirat szerint az 55 éves nő 34 éve házasságban élt férjével, akivel a 2021 előtti években megromlott a házassága, gyakran veszekedtek - olvasható a Fővárosi Főügyészség hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében.

A férj többször felvetette, hogy éljenek külön, felesége azonban ebbe nem egyezett bele. A férfi végül 2021 novemberében közölte, hogy el szeretne válni. A vádlott ezt nem tudta elfogadni, de végül megállapodtak, hogy házassági évfordulójukig együtt maradnak, majd azt követően külön költöznek. Az évfordulóra tekintettel néhány napra elutaztak Horvátországba, ahol a nő megpróbálta meggyőzni a férjét arról, hogy folytassák a kapcsolatukat, a sértett azonban ragaszkodott a váláshoz.

A feleség nem tudta elfogadni, hogy elhagyják, és egy 2022 júliusi hajnalon két kést vett magához, és az egyikkel kis erővel megvágta a még alvó férje nyakát. A sértett erre felébredt. A vádlott azt mondta neki, hogy ha elhagyja, megöli őt. A férfi némi dulakodás után el tudta venni a késeket a vádlottól, és hívta a 112-es segélyhívót - áll a közleményben.

Az ügyészség közlése szerint a férfi a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett, figyelemmel azonban a támadás módjára, eszközére, a támadott testtájékra, a bántalmazás súlyosabb eredménnyel, a sértett halálával is járhatott volna, annak elmaradása a sértetti védekezésnek és a véletlennek volt köszönhető. A Fővárosi Főügyészség a távoltartás hatálya alatt álló nőt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

A főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá azt is indítványozza, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a nő nem bocsátható feltételes szabadságra - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.