Bűnügy

Hackertámadás érte a magyar Pepcót - közel 6 milliárd forint a kár

Brutális mennyiségű pénzt loptak el a vállalattól.

2024.02.28 17:27ma.hu

Adathalász támadás érte az Európa több piacán is jelen lévő Pepco diszkonthálózat magyarországi üzletágát, amely a vállalat közlése szerint körülbelül 15 millió eurós, mai árfolyamon 5,9 milliárd forintos kárt okozott a cégnek - írja a Reuters cikke alapján a Telex.

A vállalat hivatalos reakciójában azt írta, már vizsgálják az ügyet, és az alapján úgy tűnik, a támadás nem érintett ügyfelekre, beszállítókra vagy személyzetre vonatkozó érzékeny adatokat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy visszaszerezhető-e az ellopott összeg, de a cég már dolgozik a károk enyhítésén, a nyomozó hatóságokkal és a vállalat banki partnereivel együtt.

Az amerikai székhelyű vállalat szerint a hackertámadás ellenére a vállalat mérlegével nincs gond, a cég likviditása meghaladja a 400 millió eurót, és a bevételi oldaluk is erős. A Pepcónak 248 üzlete van Magyarországon, és 2024 első negyedévére vonatkozó jelentésük szerint a cégnek 1,9 milliárd eurós bevétele volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.