Bűnügy

Amfetaminlabort számoltak fel Budapesten - videó

A kábítószer készítői két budapesti lakásban keverték az amfetamint tartalmazó folyadékból a szilárd halmazállapotú kábítószert.

2024.02.19 12:55MTI

Négy embert letartóztattak, miután a zalai rendőrök egy helyi kábítószer-terjesztőn keresztül eljutottak egy budapesti dílerhez, illetve két droglaborhoz - közölte hétfőn sajtótájékoztatón a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója.

Jandó Zoltán arról számolt be, hogy egy zalaegerszegi férfit fogtak el először, aki rendszeresen vásárolt és értékesített kábítószert, amit egy budapesti terjesztőtől szerzett be. A rendőrök a nyomozás során nemcsak a fővárosi dílerhez jutottak el, hanem a drogot előállító két férfihoz is.

A kábítószer készítői két budapesti lakásban keverték az amfetamint tartalmazó folyadékból a szilárd halmazállapotú kábítószert, és azt értékesítették.

A gyanúsítottakra az elmúlt héten különböző helyszíneken egyszerre csaptak le a zalai rendőrök. A kutatások során több mint hat kilogramm fehér port, egy liter folyékony amfetamint és 900 darab extasy tablettát találtak, de a kábítószerek kezeléséhez és árusításához szükséges eszközöket, valamint több millió forint készpénzt, továbbá egy német rendszámú luxusautót is lefoglaltak.

A főnyomozó azt is elmondta: a lefoglalt kábítószer piaci értéke meghaladja az 50 millió forintot.

Miután a rendőrök a négy férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a bíróság elrendelte mindegyikük letartóztatását. A nyomozás kiterjed pénzmosás miatt a zalaegerszegi férfi édesanyja ellen is, a nő ugyanis az eljárás során megpróbált elrejteni a bűncselekményből szerzett 3,5 millió forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.