Bűnügy

Ékszerrablókat ítéltek fegyházbüntetésre jogerősen Győrben

A két férfit Romániában fogták el.

2024.02.13 12:20MTI

Jogerősen 12 év, illetve 10 év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla társtettesként elkövetett rablás és rongálás bűntette miatt kedden két román férfit, akik 2020-ban ismeretlen társaikkal kiraboltak egy veszprémi ékszerboltot - tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t.

A táblabíróság a döntéssel 3 évvel, illetve 2 évvel súlyosította az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát, mellékbüntetésként tíz évre kitiltották a férfiakat Magyarország területéről.

A tényállás szerint a két román férfi és ismeretlenül maradt négy társuk 2020. november 4-én délután rabolt ki egy ékszerboltot Veszprémben. Arcukat eltakarva, kalapácsokkal és egy rúddal futottak be az üzletbe, ahol összetörték az ékszertárolókat, majd az ékszereket a táskáikba kezdték pakolni. Az eladóval dulakodni kezdtek, mert megpróbálta megakadályozni a rablást. Az egyik elkövető a kalapács nyelével megütötte az eladó vállát.

A támadás 33 másodpercig tartott. A vádlottak és társaik elmenekültek, a két férfit Romániában fogták el.

A rablók több mint 11,5 millió forint értékben vittek el ékszereket, az üzlet berendezésének összetörésével és a tárolóból kiesett ékszerek megrongálódásával pedig csaknem 3,5 millió forint kárt okoztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.