Bűncselekmény

Napelemeket forgalmazó adóelkerülő céget leplezett le a NAV

A vámhivatal akadályozás miatt csaknem 2 millió forint eljárási bírságot is kiszabott a cégre.

2023.12.07 15:31MTI

Napelemeket forgalmazó, adóelkerülő céget leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), és több mint 13 millió forint adófizetési kötelezettséget állapított meg az ügyben - közölte a NAV csütörtökön a Facebook-oldalán.

A közlemény szerint a cég áfabevallásaiban nem szerepelt fizetendő adó, az ellenőrzéskor pedig visszatartotta a bekért dokumentumokat, és nem működött együtt a revizorokkal, de az ellenőrök mégis feltárták az adóhiányt.

Az ellenőrök a cég külföldi beszállítója által átadott iratokból kiderítették az adózó vevőire vonatkozó információkat. A vámhivatal akadályozás miatt csaknem 2 millió forint eljárási bírságot is kiszabott a cégre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.