Bűncselekmény

Hamis elemeket, hangszórókat és kontrollereket találtak egy bolgár kamionban - videó

A hamis elektronikai termékek jelentős biztonsági veszélyt jelentenek, akár sérülést vagy anyagi kárt is okozhatnak.

2023.12.04 11:33MTI

Mintegy 32 millió forintnyi hamis elemet, hangszórót és kontrollert találtak a pénzügyőrök egy bolgár kamionban, amit Gyulánál ellenőriztek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Görögországból Spanyolországba tartó kamion raktéréből 7840 elem, 240 kontroller és 1439 hangszóró került elő. A lefoglalt, ismert márkák logóival ellátott tárgyakról megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök a több ezer hamisítványt lefoglalták és a NAV bűnjelraktárába szállították. Iparjogvédelmi jogok megértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

A közleményben a vámhivatal arra hívta fel a figyelmet, hogy az ünnepek közeledtével egyre többször bukkannak fel hamis áruk a piacon. A hamis elektronikai termékek jelentős biztonsági veszélyt jelentenek, akár sérülést vagy anyagi kárt is okozhatnak - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.