Közlekedés

Kedden fokozott ellenőrzés kezdődik a vasúti biztonság érdekében

Az akció célja, hogy a vasúti kocsikat károsító erőszakos, garázda cselekményeket megelőzze.

2023.11.14 02:21MTI

Kedden reggel 24 órás fokozott ellenőrzés kezdődik a vasúti biztonság érdekében Magyarországon.

Az akció célja, hogy a vasúti kocsikat károsító erőszakos, garázda cselekményeket megelőzze, megszakítsa, a garázda magatartást tanúsító utasokat kiszűrje - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn a police.hu oldalon.

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált "26th 24BLUE Rail Action Day" elnevezésű akció keretében ellenőrzik a vasúti határátkelőhelyen a szerelvényeket. Cél a fémlopások megelőzése, a vasúti kocsikat károsító erőszakos, garázda cselekmények megelőzése, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni fellépés, a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megelőzése, megakadályozása.

Az akció kedd 7.30-tól szerda 7 óra 30 percig tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.