Bűncselekmény

Úgy megrázta 7 hónapos csecsemőjét, hogy a pici majdnem belehalt

Vádat emeltek a csecsemőjét bántalmazó fiatalkorú nő ellen.

2023.11.10 10:11MTI

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú nővel szemben, aki mérgében megrázta hét hónapos csecsemőjét, és ezzel életveszélyes sérülést okozott neki - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint a fiatalkorú, állami nevelésben élő, az iskolából folyamatosan igazolatlanul hiányzó vádlott teherbe esett az akkor még szintén fiatalkorú barátjától, és 2022 márciusában kisfia született. A gyereket a fiatalok közösen nevelték a nagyszülők nyírmihálydi otthonában.

2022 októberében az akkor 15 éves vádlott a hét hónapos csecsemő etetéséhez kezdett, azonban a gyermek az ételt nem akarta elfogadni, amin a vádlott feldühödött, és a gyermekét két kézzel megemelve erősen megrázta. A kisfiú hangosan sírni kezdett, de a nő a kiságyba fektette, majd a szobában takarítani kezdett.

A gyerek szokatlan sírására a nagymama figyelt fel, aki a gyermeket a kiságyból kivéve észlelte, hogy a kisfiú elernyed, a fejét nem bírja megtartani, és hány, ezért haladéktalanul orvosi segítséget kért.

A gyermek koponyájában a rázás miatt bevérzés keletkezett, amely életveszélyes állapotot idézett elő, a súlyosabb következmény elmaradása csak a szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető.

A főügyészség a fiatalkorú elkövetővel szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.