OMSZ

15 éves hős mentette meg egy idős solymári férfi életét

A 70 éves férfi az utcán feküdt eszméletlenül.

2023.09.26 11:55ma.hu

Hétfő délután Solymáron egy 15 év körüli fiú talált arra a 70 év körüli férfira, aki az utcán feküdt eszméletlenül - számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A fiú - miután megpróbált beszélni a férfihoz, de az nem reagált - kihívta a mentőket. A mentésirányító telefonon keresztül adott utasításai szerint a fiatal megvizsgálta az idős férfit, aki ekkor már nem lélegzett, ezért telefonos instrukciók alapján a fiúnak kellett megkezdenie az újraélesztést.

Az egyik járókelő észrevette, hogy valami baj van, és a fiú segítségére sietett. Elrohant a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért, mellyel egymást váltva küzdöttek tovább a beteg életéért.

A mentők néhány perccel később a helyszínre érkeztek, emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett, és a beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.