Esztergomi robbantás

Ambrus Attila szomszédja volt az esztergomi robbantó: "A srácnak komolyabb gondjai voltak"

Alig párszáz méterre lakott Ambrus Attilától az a zavart elméjű esztergomi férfi, aki szerda este robbantott.

2023.09.22 09:49ma.hu

A Viszkis rabló néven elhíresült egykori bankrabló szomszédságában élt az esztergomi robbantó, aki szerda este egy gázpalack felrobbantásával megölt a Terrorelhárítás Központ egyik munkatársát, valamint 8 másik embert megsebesített. A környéken lakók "agresszív őrültként" jellemezték a férfit.

Alig párszáz méterre lakott Ambrus Attilától az a zavart elméjű esztergomi férfi, aki szerda este robbantott. Ambrus a Blikknek arról beszélt, nem érték meglepetésként őt és a családját a történtek. A tragédiakor ugyan nem volt otthon, de apósától úgy tudja, az otthonuk ablakai is beleremegtek a robbanásba.

"Éjszaka érkeztem haza Írországból, már a robbantás után. Lászlóval néhányszor találkoztam, amikor a gyerekemért biciklivel néha ott mentem el, ahol ő lakik, de soha nem beszéltünk. A srácnak komolyabb gondjai voltak. Régebb óta voltak problémái a hatóságokkal, volt egy közüzemi tartozása, utálta a rendszert, a rendőröket. Egyébként masszőr volt, de úgy tudom, festegetett is" - árulta el a Blikknek.

Ambrus szerint "nagyon sok apró tényező" vezetett el a férfi tettéig, az egész igazságszolgáltatásra megharagudott. Meggyőződése szerint ugyanis "igazságtalanul" többet kellett fizetnie az áramért, ezért nem tudta fizetni a számláit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.