Bűncselekmény

Bűnügyi felügyeletbe került a hálapénzt elfogadó szabolcsi főorvos

A gyanú szerint legalább nyolcszor fogadott el hálapénzt a betegeitől.

2023.06.15 15:46MTI

Elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság annak a 46 éves, Szabolcs-Szatmári-Bereg vármegyei orvosnak a bűnügyi felügyeletét, aki a gyanú szerint legalább nyolcszor fogadott el hálapénzt a betegeitől - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Bartha Andrea azt írta, a magyar-külföldi kettős állampolgárságú férfi januártól május végéig készpénzt vagy egyéb, a mindenkori minimálbér 5 százalékát meghaladó értékű ajándékot fogadott el államilag finanszírozott gyógyító tevékenysége során a pácienseitől.

Az üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásával gyanúsított orvossal szemben négy hónapra rendelte el a bíróság a kényszerintézkedést, amelynek értelmében csak meghatározott esetekben hagyhatja el a lakását, és hetente jelentkezni köteles a rendőrkapitányságon - ismertette a bírósági szóvivő.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán közölte, hogy a rendőrség egy 71 és egy 46 éves főorvos ellen indított büntetőeljárást hálapénz elfogadása miatt. A két férfinak alkalmanként tíz- vagy húszezer forintot adtak át a betegek a vármegyei kórházban nyújtott térítésmentes egészségügyi ellátásért.

Az idősebb orvos - egészségi okok miatt - a büntetőeljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

Az ügyben érintett betegeket vesztegetés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.