Bűncselekmény

Vadásztársát lőtte le a fácán helyett, vádat emeltek ellene

A vádlott a fegyverével a madár irányába lőtt, azonban a lövés a tőle huszonöt méterre lévő társát találta el.

2023.06.13 11:24MTI

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy sportvadász ellen, aki fácánvadászat közben célt tévesztve, sörétes lőszerrel vadásztársára lőtt - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint múlt év októberében a férfi egy délelőtt egyéni fácánvadászatot tartott borsodi települések közötti területen, ahová meghívta sportvadásztársát is. Egy patak vonalát követve, egymással párhuzamosan haladtak egy bokros terület két oldalán, amikor egy fácán felszállt. A vádlott a fegyverével a madár irányába lőtt, azonban a lövés a tőle huszonöt méterre lévő társát találta el.

A sértett az alsó és felső végtagjain, valamint mellkasán nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlott a sérült társát egy földútra kísérte és telefonon orvosi segítséget kértek.

A vádirat szerint a férfi vadásztársaság tagja, jogszerűen tart sörétes vadászfegyvert és hozzá tartozó lőszereket. A vadász ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség és tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.