Bűncselekmény

Szivatta a rendőröket a mercis, most szemtanúkat keresnek

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

2023.06.10 14:56ma.hu
Fotó: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felkérése szemtanukat keres a 05040/496/2023.bü számon indult hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntett ügyében indult eljárás kapcsán.  

Az eljárás adatai alapján egy Mercedes típusú személygépkocsi vezetőjét közúti közlekedési szabályszegés elkövetése miatt a rendőrjárőr megkülönböztető hang és fényjelzés használatával ellenőrzés alá akarta vonni 2023. június 7-én, 15 óra 45 perc körül a 27-es számú főútvonalon Edelény és Sajószentpéter közötti útszakaszon. A sofőr azonban a rendőri jelzésekre nem állt meg, sőt több alkalommal veszélyeztette a hivatalos személyek és az adott útszakaszon közlekedő állampolgárok életét és testi épségét.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kéri, hogy aki bármilyen információval, fénykép vagy videófelvétellel rendelkezik hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a bejelentők rendelkezésére áll a nap 24 órájában elérhető 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszáma, vagy a 112-es - díjmentes - központi segélyhívó száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.