Bűncselekmény

Letartóztatták a miskolci vascsöves támadót

Elvitte az egyik sértett mobiltelefonját, valamint egy ott tárolt kerékpárt is.

2023.06.10 08:37MTI

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki május 30-án a borsodi vármegyeszékhely Bodótető városrészén egy vasrúddal bántalmazott két embert, egyiküknek életveszélyes sérüléseket okozva - tudatta a Miskolci Törvényszék pénteken.

A közleményben felidézték: a férfi május 30-án 18 óra körül bement a Bodótetőn lévő egyik ingatlan területére, ahol egy vasrúddal bántalmazta az ott lakó két sértettet, egy férfit és egy nőt; előbbi életveszélyes, a nő súlyos sérüléseket szenvedett. A támadó elvitte az egyik sértett mobiltelefonját, valamint egy ott tárolt kerékpárt.

"A gyanúsított cselekményei bizonyítottság esetén alkalmasak életveszélyt okozó testi sértés bűntettének és más bűncselekményeknek a megállapítására" - írta Tőzsér Ildikó, a törvényszék sajtószóvivője.

Hozzátette: a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne vagy veszélyeztetné a nyomozást a sértett, illetve a büntetőeljárásban részt vevő más személy megfélemlítésével, esetleg bizonyítékok megsemmisítésével, elrejtésével. Életmódjára és előéletére figyelemmel fennáll továbbá a bűnismétlés veszélye is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.