Bűncselekmény

Adózatlan cigarettát és dohányt találtak egy családi házban

Összesen 75 doboz, magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő.

2023.04.20 02:30MTI

Csaknem hárommillió forint értékű adózatlan cigarettát és finomra vágott fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök egy Bács-Kiskun vármegyei családi ház számos rejtekhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a családi ház és a kert átvizsgálásakor a fedett kerti kiülőben lévő, használaton kívüli hűtőszekrény fagyasztórekeszéből, a mosogatószekrény felső fiókjából és a grillezőből összesen 75 doboz, magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő.

A NAV munkatársai a fészerben több mint 11 kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak, a műhelyben lévő fotel felnyitható ülőrészében pedig további 290 doboz külföldi származású cigaretta lapult. A kamrában felszerelt, álcának használt biztosítéktábla mögött kialakított üreg pedig további 274 doboz cigarettát rejtett.

A ház tulajdonosa a megtalált dohányárut a magáénak ismerte el, azonban a jövedéki termékek eredetét és jogszerű birtoklását nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök a 2,8 millió forint értékű cigarettát és dohányt lefoglalták. A férfi jelentős összegű jövedéki bírsággal számolhat, valamint költségvetési csalás elkövetéséért is felelnie kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.