Bűnügy

Elítélték a kazinbarcikai férfit, aki egy kiskorú lánytól kért intim felvételeket

A férfi azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a már birtokában lévő felvételeket, ha nem kap újabb fotókat, videókat.

2023.03.31 22:30MTI

A Kazincbarcikai Járásbíróság elítélte azt a helyi férfit, aki 2017 márciusában intim fotók küldésére vett rá egy kiskorú lányt - tájékoztatta az MTI-t a Miskolci Törvényszék pénteken.

A közlemény szerint a férfi egy fiktív névvel létrehozott profillal lépett kapcsolatba a sértettel, akivel egy éven keresztül váltott rendszeresen üzenetet. A vádlott a beszélgetések alatt csaknem 150 intim felvételt kapott a lánytól, aki már az első képek, illetve videók elküldése után tiltakozott. Erre a férfi, aki tudta, hogy a lány még kiskorú, azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a már birtokában lévő felvételeket, ha nem kap újabb fotókat, videókat. Bár a lány "letiltotta" a vádlott felhasználói profilját, a férfi újra megpróbálta vele felvenni a kapcsolatot egy másik fiókkal, azonban nem járt sikerrel.

A bíróság gyermekpornográfia bűntette és szexuális kényszerítés bűntette miatt hét év szabadságvesztésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, továbbá végleges hatállyal eltiltotta valamennyi olyan foglalkozás gyakorlásától és tevékenységtől, amelynek keretében kiskorú személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel egyéb hatalmi, befolyásolási viszonyban állna.

A büntetés kiszabásánál a férfi beismerő vallomását és megbánó magatartását enyhítő körülményként, míg a huzamos időn keresztül történő elkövetést, valamint azt, hogy a terhelt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt és büntetőeljárások hatálya alatt állva követte el a bűncselekményt, súlyosbító körülményként értékelte a bíróság - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.