Bűnügy

Részegen, lopott autóval menekült a rendőrök elől a pápai ámokfutó - videó

Öt bűncselekményt is elkövetett.

2023.03.21 11:43MTI

Többi között hivatalos személy elleni erőszak miatt letartóztattak egy többszörösen büntetett férfit, aki lopott autóval, járművezetéstől eltiltva menekült a rendőrök elől Pápán - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.

Azt írták: a 28 éves veszprémi férfit a rendőrök március 15-én közúti ellenőrzésen akarták megállítani, mert felfigyeltek "bizonytalan úttartására" és arra, hogy irányjelző használata nélkül kanyarodik.

A szolgálati gépkocsi megkülönböztető fényjelzésének bekapcsolására azonban a férfi menekülni kezdett, több közlekedési szabályt is megszegett, végül egy kapubejárónak ütközött. A rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki, azonban ennek nem tett eleget és úgy indult tovább, hogy közben az egyik rendőr a nyitott kocsiajtón keresztül megpróbálta visszatartani.

Néhány méter után a rendőr elengedte a férfit, el tudott lépni a gyorsuló járműtől, így nem sérült meg.

Az autó vezetője egy-két kilométerrel később elveszítette uralmát a jármű felett és egy kerítésnek ütközve állt meg. A rendőrök kiszállították a gépkocsiból és megbilincselték. Az eljárás során kiderült, hogy az elkövető az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta, úgy, hogy abba egy másik parkoló autóból kiszerelt akkumulátort tett.

A többszörösen büntetett férfi 2026 júniusáig tartó járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, eltiltás hatálya alatt, ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint jármű önkényes elvétele miatt nyomoz a férfival szemben, akinek letartóztatását elrendelte a bíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.