Baleset

Erősen kihűlt férfit mentettek ki éjszaka a Börzsönyből a hegyimentők

Hiába indult el az ügyeletes hegyimentő irányításával a megfelelő irányba, azonban egy idő után nagyon elfáradt, rettenetesen fázott és közölte: már nincs ereje továbbmenni.

2023.01.22 11:38ma.hu

Alig több mint huszonnégy órával az előző személymentéstől, A Börzsönyi Hegyimentők ismét eltévedt személyt hoztak le a Magas-Börzsönyből - írta weboldalán a szervezet.

Vasárnap 00:40 perckor érkezett egy segélykérő telefon a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat ügyeleti számára. A telefonáló férfi elmondta, hogy nagyon későn indult el Nagy-hideg-hegy felé, a Börzsönyben eltévedt és nem tudja, hogy éppen hol van. A telefonján ugyan volt túranavigációs szoftver, de nem volt hozzá letöltve offline térkép.

"Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával sikerült a koordinátáit beolvasnia, ez alapján megállapítottuk, hogy a Bagoly-büki patak környékén lehet, Magas-Tax és Rakodó között" - részletezték a folyamatot.

A férfi elmondta, hogy egy patakot lát, mindenhol kidőlt fák és nem tud tájékozódni. Az ügyeletes hegyimentő irányításával elindult a megfelelő irányba a legközelebbi ösvény felé, azonban egy idő után közölte, hogy nagyon elfáradt, rettenetesen fázik és már nincs ereje továbbmenni.

"A hegyimentő szolgálatunk azonnal elindult a helyszínre, miközben értesítették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Hegyimentőink 02:10 perckor megtalálták a férfit Bagoly-büki patak partján erősen kihűlt állapotban és azonnal Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a férfit további ellátás céljából a Váci Kórházba szállították" - közölték.

Aki tehet, támogassa az önkéntesekből álló mentőcsapat munkáját! >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.