Baleset

Meghalt egy magyar katona az M7-esen történt tömeges balesetben

Az orvosok órákig küzdöttek az életéért.

2019.08.26 18:01Ma.hu

Gyászol a Magyar Honvédség - jelentette be Benkő Tibor. Meghalt egy katona az M7-esen történt tömegbalesetben. A honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a katonai menetoszlop balesetéről, amely az M7-es autópályán következett be - írta az Index.

Benkő szerint egy fiatal, kiváló katona vesztette életét a balesetben, az orvosok órákig küzdöttek az életéért.

A miniszter részvétét nyilvánította a katona családjának. Benkő Tibor belső vizsgálatot rendelt el a tragédia körülményeinek tisztázására.

Mint ismeretes, augusztus 26-tól nemzeti és nemzetközi gyakorlatoknak ad otthont a Magyar Honvédség Központi Gyakorlótere, emiatt jelentős számú technikai eszközből álló katonai konvojok közlekedésére kell számítani az M7-esen és Fejér megye egyes főútjain.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

A honvédség közleménye szerint két sérültet mentőhelikopterrel a MH Egészségügyi Központba szállítottak, négyet a székesfehérvári kórházban látnak el.

Azt írták: a tehergépjárművekből álló konvoj a Bátor Harcos 2019 gyakorlatra ment Hódmezővásárhelyről a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterére, Veszprém-Újmajorba.

Az ütközésben civil gépjármű nem sérült meg, a baleset okait a rendőrség vizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.